Welkom terug in de haven!

Velen van u zijn inmiddels weer terug van vakantie of nog heerlijk onderweg. Ik hoop dat u van een heerlijke vakantie heeft kunnen genieten. Misschien zijn er onder u ook mensen die de vakantie thuis gevierd hebben, het weer was er in ieder geval wel naar.  Stoer De scholen zijn inmiddels ook weer begonnen....

Er staan de komende maanden nog een aantal activiteiten op het programma. Houd het in de gaten zodat u de boot niet mist.....

Annemarie Rink
Uw webbeheerster

____________________________________

Visjes bakken 2019

IMG_20190518_172548_Fotor.jpg

Op zaterdag 18 Mei was het heerlijk weer en de voorspelde regen ging gelukkig aan Gorinchem voorbij.
Toch had de werkploeg wel al vele maatregelen hiervoor getroffen zodat het jaarlijkse evenement gewoon door kon gaan. De overkapping op het tweede terras bij de vlaggenmast deed ook goed werk tegen de wind en hierdoor stonden de koks prima uit de wind. De visjes konden rustig heerlijk bruin worden in hun oliebadje zonder golven.
Dat Bart en de kookclub boys goed op elkaar ingespeeld waren, dat was zeker, want het liep perfect en de wachttijden waren kort. Zeker gezien het aantal leden die op deze visbak traditie afgekomen waren.
Jos en Hans hadden die ochtend veel gevangen in Zeeland. Ik heb ze bijna nooit zien vissen, ze hadden zelfs kibbeling aan de haak geslagen!!!
Er waren rond de 120 leden die dit met veel plezier beleefden. 
Naast de visjes Poon en Kibbeling waren er grote schalen met salades en was er een overvloed aan frietjes met de nodige sauzen. Dat visjes willen zwemmen weet iedereen en daarom had Esther met haar personeel het ook lekker druk om het vochtniveau in vele magen op peil te houden.
Ik heb altijd bewondering voor mensen achter de bar die het zelf bij water houden en de leden op een nuchtere vrolijke manier van hun drankjes voorzien. Leo kon ook genieten van de gezellige avond omdat Sonja en ik hem opgehaald hadden. Ook Bram kwam genieten van de visjes en arriveerde in zijn scootmobiel. Altijd mooi om te zien dat leden van het eerste uur er ook bij zijn.

Esther en Bart hartelijk dank voor deze fantastische avond, het eten was heerlijk en iedereen heeft zichtbaar genoten van deze avond, we hopen met jullie nog vele leuke momenten te vieren.

Wieke van den Beemt

____________________________________

Belangrijke mededelingen voor bezoekers van de camperplaats. 

Wichtige hinweise für besucher mobil stelplatze.

Important news for visitors campsite. 

KLIK HIER

KLICKEN SIE HIER

CLICK HERE

Huldiging Hans de Boon

IMG_20190426_110240.jpg

Vandaag heeft het de Koning Willem Allexander behaagt om Hans te lauweren voor het werk dat hij al jaren doet voor onze vereniging. Hij werd verheven als lid in de orde van Oranje Nassau. Hans is dus geen gewone sterveling meer.
 

20190426_110002.jpg

____________________________________

 Nieuw!!!

Eenvoudig recept voor aan boord!!

Mini penne met zalmmoot

Benodigdheden voor 2 personen:
100 gram Mini Penne
1 ui (in kleine stukjes snijden)
75 gram crème fraîche
2 zalmmoten (in stukjes snijden)
1 eetlepel olijfolie
Zout, peper, knoflook- en mango/curry poeder naar eigen smaak toevoegen

Bereiden:
Een pan met water opzetten voor de penne. De penne volgens recept op de verpakking klaarmaken.

Doe in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie en laat dit goed warm worden. Doe vervolgens de ui erbij. Laat de ui een beetje geel/glazig worden en voeg vervolgens de stukjes zalmmoot erbij. Laat dit 3 min. zachtjes bakken. Roer wel regelmatig in de pan. Als laatste de kruiden en de crème fraîche erbij doen.

Als alles klaar is, eerst de penne op het bord en vervolgens de zalmsaus eroverheen.


Eet smakelijk!

 

ivW10AkySwmzyBKDkYqC6w.jpg 

 

 

Inloggen

Nog even over het inloggen: 
Gebruikersnaam is de eerste 8 letters (of minder) van uw naam in HOOFDLETTERS, direct gevolgd door uw lidmaatschapsnummer. LET OP: het lidmaatschapsnummer (6 cijfers) begint met een 0 (nul); oudere lidmaatschapsnummers hebben die 0 (nul) niet en dan moet er alsnog een 0 (nul) vóór geplaatst worden. 
Het wachtwoord is het lidmaatschapsnummer.

 

Terug naar WV De Merwede