Het seizoen is volop begonnen; als u meegedaan heeft met het Pinksterweekend “nieuwe stijl”, dan kan dat niet langs u heen gegaan zijn. Maar liefst 60 schepen (motor of zeil-) gaven acte de présence op een evenement waar we trots op kunnen zijn. De omstandigheden waren prachtig, een beetje wind op zondag en iets meer op de maandag en beide dagen zonnig, warm en droog. Hulde aan allen die dit mogelijk gemaakt hebben. Dit smaakt naar meer en ik reken erop dat we de goede samenwerking met de buurtverenigingen voort zullen zetten.

De Burgermeester opende het evenement treffend door stil te staan bij de verschillende generaties die binnen onze vereniging actief zijn; iedere generatie doet op zijn eigen wijze mee en samen maakt dat onze vereniging tot wat zij is en waar we met zijn allen van genieten. Met haar gezin heeft ze gezellig meegegeten na de opening op zaterdag. Eerder was ze in een roeisloep naar de vluchthaven geroeid, en heeft ze met het doorknippen van het lint vanuit de roeisloep het evenement geopend.

Voor foto's klik dan op deze link

____________________________________

Fotowedstrijd 

logo WV De Merwede nieuw.jpg 

De vakantie is in zicht en vele leden bereiden hun boot en zichzelf voor op langere tochten voorbij de sluis, naar bekende of onbekende oorden. Het avontuur wacht hen maar ook rust en genot, zon en regen deren hen niet, als het maar waait met de wimpel in top. Hoe mooi zou het zijn als u uw medeclubleden er iets van kunt laten zien? Daarom schrijft de redactie van uw clubblad een fotowedstrijd uit tijdens deze vakantie. Met als thema: “Varen met vlag en wimpel”. Waarbij wij met vlag en wimpel doelen op onze clubvlag die u voor vertrek dus nog even moet aanschaffen!

Waar brengt u de vlag naar toe en onder welke omstandigheden? Tegen welke achtergrond zet u onze vlag op de voorgrond? Dat willen we zien!!

De redactie kijkt uit naar een enorme diversiteit aan inzendingen, lelijk en mooi, het is allemaal welkom.

En in de najaarseditie doen wij verslag van de inzendingen en plaatsen de mooiste en lelijkste, de origineelste, artistiekste, kunstzinnigste en grappigste plaatjes in het blad.

De prijs? Ja natuurlijk, geen wedstrijd zonder prijs. Dat blijft nog even een verrassing totdat het overleg met de penningmeester en de sponsoren is afgerond. Maar wel kunnen we vast melden dat u er van de winter veel plezier aan zult beleven.

Zet uw fotogenieke beentje voor deze zomer en stuur uw inzending vóór 10 september 2018 in naar:

redactie@wvdemerwede.nl 

 

 

 

Cursusdata Vaarbewijs 1, 2 en Marifoon

ZZie evenementen 2018

 

 

 

____________________________________

 ALV 20 april 2018

Voor foto's klik dan op deze link 

____________________________________

Het Blog van de wedstrijdcommissie van watersportvereniging Heusden.

Gluren bij de buren

Afgelopen Pinksterweekend hebben we met onze Friendship 26 deelgenomen aan het Pinkstervertier. Het weekend werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door maar liefst 3 verenigingen, namelijk WV De Merwede, WSV Woudrichem en WZV Trident. Niels en ik waren zo vrij geweest om ons in te schrijven en we voelden ons ook meer dan welkom bij onze buurverenigingen. 

Van elke vereniging werd een groepsfoto genomen; we sloten ons gezellig bij WZV Trident aan!

Een tjokvolle Wilhelminasluis; het idee was dat iedereen zich ook officieel zou aanmelden…

Op zaterdagmiddag liepen zo’n 57 deelnemende schepen bij WV De Merwede in Gorinchem binnen waar een buffet werd verzorgd. De zondagochtend startte met een palaver, waarna de vloot koers richting Woudrichem zette. Zo’n 32 zeilschepen werden verdeeld over vijf klassen en het startsein van de ene klasse betekende het vijf-minutensein voor de klasse erna. De toeschouwers op de 25 motorboten vermaakten zich met een puzzeltocht of gewoon van het zonnetje dat ook flink haar best deed. Na de prijsuitreiking in het vernieuwde clubhuis van WSV Woudrichem gingen we de volgende uitdaging aan: met z’n allen in één schutting door de Wilhelminasluis. Alleen al voor deze ervaring zou ik zo weer aan het weekend deelnemen!

Dé Kookploeg had ook in WZV Trident voor een heerlijke BBQ gezorgd. Het palaver op de maandagochtend was kort maar krachtig. Vlak voor iedere start werd de baan aangekondigd aan de hand van een cijfer, welke vanaf het water af te lezen was. Naast het cijfer werd een lijn met ballen geëtaleerd; de aantal ballen waren gelijk aan de aantal rondes van de aangegeven baan. De eerste wedstrijd was richting het pontje van Veen (1 bal, dus 1 ronde). De tweede wedstrijd ging eerst richting waterkering "De Kromme Nol" en daarna richting het pontje van Nederhemert (2 ballen, dus 2 rondes). Met name dit rak leverde een hoop spannende momenten op, want de wind trok soms flink aan en door het mooie weer waren wij niet de enige met het idee om het water op te gaan. Vanaf de strandjes hadden we ook een hoop bekijks en omgekeerd zagen we een aantal verbaasde gezichten vanwege de diepgang. Stel je eens voor: je ligt op het strandje en je ziet ineens een aantal schepen in volle vaart tot op 2 meter afstand op je af komen stuiven… Iedere meter telde. Binnen onze klasse was het een spannende nek aan nek race samen met Lowieke (van Ruud van der Zijden) en Delphis (van Jacky Bouwman), waarbij we alle drie meerdere keren aan kop hebben gelegen. 
 
Complimenten en dank aan deze 3-top-verenigingen; ook vanuit de wedstrijdcommissie van WSV Heusden. We mogen met gepaste trots zeggen dat we binnen onze klasse in de top 3 zijn geëindigd met een 2en 3prijs. We doen graag volgend jaar weer mee - met hopelijk nog meer schepen uit WSV Heusden – en dan gaan we uiteraard voor de 1eprijs! En misschien wel voor een vierde groepsfoto…
 
Greetje Tops, Wild van Wind

___________________________________________

Herzien Huishoudelijk Reglement

Onze secretaris, Hans Engler, heeft het huishoudelijk Reglement aangepast na de besluitvorming op de ALV van 12 mei 2017. De aangepaste versie staat onder de kop Leden, waar u na inloggen bij de knop Documentbeheer komt.

Het reglement is qua tekst gewijzigd in de artikelen 1 en 6.6. De overige tekst is ongewijzigd, tenzij het bijvoorbeeld een verwijzing naar een ander artikel betreft, zoals artikel 12, "wisseling schip": zie artikel 22 (i.p.v. 24). De nummering is aangepast omdat de nummering van het voorgaande exemplaar van 19 november 2004 niet klopte.

Nog even over het inloggen: gebruikersnaam is de eerste 8 letters (of minder) van uw naam in HOOFDLETTERS, direct gevolgd door uw lidmaatschapsnummer. LET OP: het lidmaatschapsnummer begint met een 0 (nul); oudere lidmaatschapsnummers hebben die 0 (nul) niet en dan moet er alsnog een 0 (nul) vóór geplaatst worden. Het wachtwoord is het lidmaatschapsnummer.