2e Familie Watersportdag op 7 juli 2018

Vorig jaar hebben we onze 1e ‘Familie Watersportdag voor jong & oud’ georganiseerd en dat was succesvol. Zo’n 130 mensen hebben deelgenomen aan dit evenement. Van ’s morgens 10:00 uur tot in de avond hebben we zowel de kinderen als de ouderen vermaakt met activiteiten in en om het terrein van de watersportvereniging.

De jeugd meldde zich al om 10:00 uur aan voor de eerste spelletjes. Zelf zeilen in kleine zeilboten, op de banaan achter de speedboot en spelletjes op de kade en steigers. Ja, het was soms wel wat fris (we hadden niet het allerbeste weer), maar dat deerde de jeugd maar weinig. Tenslotte hadden de meesten toch hun shorti aan.

Na de lunch konden ook de ouderen meedoen. Een enkele ouder ging de uitdaging aan en stapte met hun kind in een kleinere boot, maar de meeste ouderen deden mee met de andere activiteiten, zoals zeilen met een zeiljacht, meevaren met een motorboot of de steiger safari. En niet te vergeten; roeien met onze eigen nieuwe roeisloep!

De dag werd afgesloten met ter plaatse gemaakte pizza’s in ovens, wat bij iedereen in goede smaak viel.

Dit jaar organiseren weer de ‘Familie Watersportdag voor jong & oud’ en wel op zaterdag 7 juli. En we zullen het leuk vinden als we weer zo’n geweldige opkomst hebben. Afhankelijk van de opkomst zullen we de activiteiten aanpassen, zodat iedereen kan meedoen.

Hoe kan je meedoen? Meld je aan via deze website: http://gg.gg/familiedag2018. Of schrijf je in aan de bar in het Botenhuis.

Deelnemers die zich aanmelden via deze website kunnen hun voorkeuren aangeven. Heb je je voorkeuren aangegeven, dan is het bijna zeker dat je die activiteiten ook gaat doen. Geef je niets aan, dan kunnen we alleen op de dag zelf kijken wat er nog mogelijk is. De jeugd zal deze dag weer starten om 10:00 uur. Het programma voor de ouderen zal weer om 14:00 uur starten.

Zijn er nog kosten aan verbonden? We vragen een vaste bijdrage van €12,50 per deelnemer (jong en oud) om tegemoet te komen in de kosten. Je mag daarvoor deelnemen aan de activiteiten en krijgt daarvoor ook pizza aan het eind vd dag. Voor de kinderen is er de gehele dag door ranja ter beschikking.

Meld je aan vóór 17 juni 2018. Op basis van de deelnemers die zich dan hebben aangemeld (en betaald) zullen we iedereen indelen. O ja, introducees zijn natuurlijk ook welkom!

De Evenementencommissie en MJZ

____________________________________

Visjes bakken

P5070819.JPG

Zaterdag 5 mei, bevrijdingsdag en visjesbakken op de haven. Wat een feest! Ruim 60 mensen genoten van de gebakken slibtongen met salade en frites, alles gratis voor de leden. De weergoden vierden het feest uitbundig mee, zodat alles zich buiten kon afspelen tot laat in de avond. De kookploeg deed zijn uiterste best met een heerlijk resultaat.

Alle leden waren uitgenodigd en welkom. Ook introducees mochten mee-eten maar voor hen waren de kosten € 10,=, wie houdt dat bij? En de passanten en de campers?
Het was een groot feest van eensgezind smullen maar!

 

_________________________________

Fotowedstrijd 

logo WV De Merwede nieuw.jpg 

De vakantie is in zicht en vele leden bereiden hun boot en zichzelf voor op langere tochten voorbij de sluis, naar bekende of onbekende oorden. Het avontuur wacht hen maar ook rust en genot, zon en regen deren hen niet, als het maar waait met de wimpel in top. Hoe mooi zou het zijn als u uw medeclubleden er iets van kunt laten zien? Daarom schrijft de redactie van uw clubblad een fotowedstrijd uit tijdens deze vakantie. Met als thema: “Varen met vlag en wimpel”. Waarbij wij met vlag en wimpel doelen op onze clubvlag die u voor vertrek dus nog even moet aanschaffen!

Waar brengt u de vlag naar toe en onder welke omstandigheden? Tegen welke achtergrond zet u onze vlag op de voorgrond? Dat willen we zien!!

De redactie kijkt uit naar een enorme diversiteit aan inzendingen, lelijk en mooi, het is allemaal welkom.

En in de najaarseditie doen wij verslag van de inzendingen en plaatsen de mooiste en lelijkste, de origineelste, artistiekste, kunstzinnigste en grappigste plaatjes in het blad.

De prijs? Ja natuurlijk, geen wedstrijd zonder prijs. Dat blijft nog even een verrassing totdat het overleg met de penningmeester en de sponsoren is afgerond. Maar wel kunnen we vast melden dat u er van de winter veel plezier aan zult beleven.

Zet uw fotogenieke beentje voor deze zomer en stuur uw inzending vóór 10 september 2018 in naar:

redactie@wvdemerwede.nl 

____________________________________

 BjML4e36TJqYYP0+Z42SrA_thumb_d1c.jpg

Kampioen Wintervissen 2017-2018

Met een laatste wedstrijd en een afsluitend etentje op 22 april j.l., is het wintervisseizoen ’17 – ’18 afgesloten. Het is een wat merkwaardig seizoen geweest met tenminste 2 sessies waarbij helemaal niets werd gevangen, een paar andere keren alleen maar kleintjes en een paar keer enkele grote vangsten. Ook is er één visdatum niet doorgegaan door de afwezigheid van ons organiserende echtpaar, John en Wilma Bouman. Wilma, onze voorzitter moest het helaas om gezondheidsredenen een tijdje af laten weten maar gelukkig is het weer goed gekomen met haar en is ze weer van de partij. Bewijs daarvan is de uitreiking door Wilma van de wisselbeker aan Ad Beekers die zich t/m volgend seizoen winterviskampioen mag noemen. Gefeliciteerd Ad!

Uitslag wintervissen seizoen 2017 – 2018

1       Ad Beekers          7540 gram
2       Adrie Stevens      6030 gram
3       Rein Vogel           5650 gram

De getallen spreken voor zich: een matige vangst maar Ad is er niet minder kampioen door! Mede dankzij de uitstekende lunches van Bart en Esther hebben we ons er doorheen geslagen; volgend seizoen hopen we op een betere vangst! Wilma en John, extra bedankt voor jullie inspanningen in dit voor jullie moeilijk verlopen seizoen.

Voor foto's klik dan op deze link 

____________________________________

 

Algemene Ledenvergadering 20 april 2018

Voor foto's klik dan op deze link 

 Cursus vaarbewijs 1 en 2 en marifoonbediening.

Begin van dit jaar heb ik het stokje overgenomen van Piet Maartense als Webbeheerdster en zo kwam ik ook op het idee om in onze haven te polsen of er nog leden zijn die graag de cursus vaarbewijs 1 of 2 of marifoonbediening zouden willen volgen. Of nog even een opfriscursus. En wat een aanmeldingen! Ik kan u zeggen dat de opkomst zo groot is dat het doorgang gaat hebben. Echt geweldig!! 

Dat ik net zo enthousiast en actief ben als Piet Maartense is wel zeker. Ik hoop dat u ook in mijn periode veel de website zal bezoeken.

Mocht u een idee voor de website hebben, daar sta ik natuurlijk altijd voor open, dus schroom niet om uw ideeën met mij te delen.

Mijn mail is: annemarie.rink64@gmail.com

Met vriendelijke groet,
Annemarie Rink
Webbeheerdster
 

___________________________________________

Herzien Huishoudelijk Reglement

Onze secretaris, Hans Engler, heeft het huishoudelijk Reglement aangepast na de besluitvorming op de ALV van 12 mei 2017. De aangepaste versie staat onder de kop Leden, waar u na inloggen bij de knop Documentbeheer komt.

Het reglement is qua tekst gewijzigd in de artikelen 1 en 6.6. De overige tekst is ongewijzigd, tenzij het bijvoorbeeld een verwijzing naar een ander artikel betreft, zoals artikel 12, "wisseling schip": zie artikel 22 (i.p.v. 24). De nummering is aangepast omdat de nummering van het voorgaande exemplaar van 19 november 2004 niet klopte.

Nog even over het inloggen: gebruikersnaam is de eerste 8 letters (of minder) van uw naam in HOOFDLETTERS, direct gevolgd door uw lidmaatschapsnummer. LET OP: het lidmaatschapsnummer begint met een 0 (nul); oudere lidmaatschapsnummers hebben die 0 (nul) niet en dan moet er alsnog een 0 (nul) vóór geplaatst worden. Het wachtwoord is het lidmaatschapsnummer.