Aantekeningen clubtocht WV De Merwede, 29 april t/m 7 mei, 2006
Piet Maartense


Za. 
Numansdorp: binnenkomst deelnemers; ’s avonds palaver bij Jilles, Carel en Piet.

Zo. naar Oude Tonge; ’s avonds met een grote groep bij de Chinees gegeten, prima geregeld! 

Ma. een gezamenlijk ontbijt in een (toevallig beschikbare) feesttent bij de haven ter gelegenheid van het 50-jarig huwelijk van Jilles en Gerrie. Zij krijgen een champagne-ontbijt aangeboden. Een geweldige explosie van creativiteit van de deelnemers leidt tot een onvergetelijke bijeenkomst waarbij de verjaardag van Bas niet vergeten wordt.

Bij uitvaren krijgt Bas pech met z’n stuursysteem en dat op z’n verjaardag! Op sleep bij Jacco naar sluis Krammer voor reparatie. Met een windkracht van 5 – 7 gaan we naar de Mosselbank op de Grevelingen. Ab en Elly raken aan lager wal en op de keien. Diverse bergingspogingen leveren niet voldoende op. De boot van Teus en Roos liep hierbij nog schade (aan de schroef) op. Uiteindelijk worden ze door een aldaar liggend zeilschip en haar bemanning losgelierd. Hulde aan die ploeg! Bij het aanmeren van de Zuydvaerder geraakt Jos te water. Loopt gelukkig goed af en onder de douche bij Ida komt ze weer goed bij. De blauwe plekken hebben meer tijd nodig. Gerrie merkt op dat zij ieder jaar wel te water raakt (hier komen we later op terug!).
’s Avonds om 17.30 breekt de zon door en gaat de kou uit de lucht. An en Roos brengen warme broodjes en salade bij Bas en Ada t.g.v. zijn verjaardag. Eind goed al goed!

Di. Naar de haven van Middelplaat waar we vanaf 16.00 uur gaan genieten van een door Jilles en Gerrie aangeboden barbecue (nog t.g.v. hun huwelijksfeest). Een groep dames gaan nog even naar het strand wandelen en krijgen het klaar aldaar ijs te nuttigen zonder te betalen. Dat moet nog wel de volgende dag gebeuren. Er wordt vorstelijk gegrild, salades worden gemaakt, muziek wordt verzorgd. Er volgt koffie mét en een kampvuur met gitaarspel. Kan het nog mooier?
Tijdens het palaver wordt besloten woensdag te blijven liggen met de mogelijkheid tot een zeiltocht voor wie dat wil. Ook zal er vis worden gehaald, gebakken en gegeten. Al met al een heerlijke vismaaltijd met weer van alles er op en eraan! Waar komt het toch ieder keer weer vandaan?

Do. moeten Bas en Ada helaas vertrekken omdat het met Ada even wat minder goed gaat. Wij gaan naar Stampersplaat waar we direct oesters en mosselen gaan vangen. Zelfs Ely eet voor de eerste keer in haar leven een oester! Het lijkt ook wel de laatste te zijn. Het schoonmaken van het Zeeuwse zilt kost veel tijd en inspanning maar we kunnen er ’s avonds weer met velen heerlijk van eten. Gerrie komt haar afspraak na en raakt vanaf de steiger te water. Het loopt gelukkig goed af hoewel ze wel veel pijn en blauwe plekken en schaafwonden heeft opgelopen. Om 20.00 uur is er dodenherdenking. Een groep dames gaat de paardenwandeling doen en we hebben palaver bij Ab en Elly; heel gezellig!

Vrij. is Piet jarig maar we varen desondanks gewoon naar De Heen. Voor Teus is de pech nog niet voorbij want die krijgt ook nog te maken met een afgebroken gashendel. Zoals gewoonlijk weet Jacco raad en wordt ook dit euvel weer opgelost. Ondanks de wat koude avond hebben we koffie en een borrel bij Piet en Wilma op het grasveld voor de boot. Piet is het niet zo eens met de vraag naar koffie maar de temperatuur vraagt er om. De Merwedegangers zijn echte hardliners en het wordt best nog leuk!

Za. is Leo jarig; het kan niet op! We varen eerst naar de Biesbosch. De bedoeling was de Kerkesloot maar die lag al vol. Via zeer levendige opmerkingen over de marifoon vinden we een plek op de Aakvlaai waar we vanaf 16.00 uur op de koffie gaan bij Leo en Wil. De koffie en koek worden al snel gevolgd door allerlei heerlijke drankjes.

Ondertussen is Lex al druk in de weer voor zijn specialiteit: “Chili con Carne” voor allen. Martin en Jos moesten nog wel even flink doorvaren om het belangrijkste ingrediënt (gehakt) op tijd in de pan te krijgen. We hadden voor de zoveelste keer een voortreffelijke gezamenlijke maaltijd. Ab heeft als nieuwkomer zijn waardering voor het geheel in een prima speech tot uitdrukking gebracht en Piet was het daar (eveneens als nieuwkomer) helemaal eens.

Zo. weer terug in de thuishaven en een afsluitend diner in het Botenhuis. We hadden de bestelling tevoren doorgegeven en mede daardoor een voortreffelijk opgediende en heerlijke maaltijd. Hulde voor de thuisploeg van het Botenhuis! Piet heeft aantekeningen van de clubtocht gemaakt en brengt die in een speech naar voren. Zo krijgen we alle belevenissen in een kort overzicht nog even voorgeschoteld. Jilles houdt als initiator van de clubtocht nog een afsluitende speech en krijgt van de Merwedegangers nog een stevig applaus. We kunnen terugzien op een zeer geslaagde clubtocht.

____________________________________

Klik HIER voor een fotoreportage van de clubtocht

Terug naar Archief 2006