Presentatie-avonden

Op vrijdagavond 13 april hebben we in een ontspannen sfeer naar oude films gekeken, o.a. naar de film van het 60-jarig jubileumfeest van WV De Merwede. Een voorproefje op wat ons in juni dit jaar te wachten zou staan. Die avond is ook onze nieuwe “huisbioscoop” in gebruik genomen. Een ingenieus aan het plafond opgehangen beamer die op een groot scherm van alles kan vertonen. Film, video, computerpresentaties en televisiebeelden kunnen voortaan in een handomdraai gepresenteerd worden. Leve de vooruitgang!

____________________________________

Filmavond Ellen Mac Arthur 8 februari, 20.00 uur

Dame Ellen Patricia MacArthur, is een Engelse zeilster die het wereldrecord snelste solo zeiltocht rond de wereld op haar naam bracht. Zij volbracht de tocht op 7 februari 2005. 

We gaan een DVD van haar zeiltocht (op een trimaran) bekijken.

    

    

    

    

Lezing Gert-Jan Poortman 15 februari, 20.00 uur

Gert Jan Poortman maakte bij de eerste drie etappes van de Volvo Ocean Race al deel uit van het team van ABN Amro II. In de derde rit naar Wellington, in februari, kwam hij zwaar ten val op het dek en ontwrichtte een heup. Later in de race heeft hij de overleden Hans Horrevoets op de ABN Amro II vervangen.

Gert Jan komt bij ons uitleg geven over de zeiltrim van North sails.

____________________________________

 

Het was overigens, onder auspiciën van Wieke van den Beemt, een vol seizoen met presentaties en lezingen, die merendeels goed bezocht werden. Naast de hier vermeldde programma's hadden we nog een film over Henk de Velde, een film over zeilen buitengaats en een foto/film over de motorboottocht van Piet en Wilma Maartense naar Duitsland, Berlijn. 


____________________________________

Ellen MacArthur's record - stats
Distance sailed: 27,354 miles 
Time taken: 71days 14hrs 18mins 33secs 
Previous record (set by Francis Joyon in 2004): 72days 22hrs 54mins 22secs 
Beat record by: 1day 8hrs 35mins 49secs 
Average speed: 15.9 knots 
Furthest travelled (as crow flies) in 24hrs: 501.6 miles 
Size of boat: 22.9m long with 30.6m mast, weighing 8.3 tonnes. 

____________________________________

Sfeertekening van de presentatie-avonden