Inschrijving clubtocht 2008                             van de clubtochtcommissie

Op 27 april vertrekken we weer voor onze jaarlijkse clubtocht en ditmaal voor de 10de keer! Het vertrek staat gepland op een zaterdag en de zeilers moeten dan brugopeningen regelen. Gebruikelijk is dat we een week later op zondag weer terugkeren en dan een afsluitend diner in het Botenhuis hebben. Dit jaar gaan we richting Haringvliet en gaan daar de omgeving verkennen en ons vermaken. De toertocht is geschikt voor zowel motorbootvaarders als zeilers en voor volwassenen en kinderen (voorjaarsvakantie!).

Als motto voor de clubtocht geldt: blijheid in vrijheid met de mogelijkheid gezamenlijk leuke dingen te doen. Zo varen we zoveel mogelijk gezamenlijk op maar verplicht is dat niet. Er is maar één verplicht nummer en dat is het palaver. Dat doen we dan ook iedere dag en steeds op een ander boot (of boten). Verder worden er andere activiteiten georganiseerd waaraan men wel of niet deelneemt. De praktijk leert dat de deelname in veel gevallen 100% is.

Er is een clubtochtcommissie die een en ander voorbereid en tijdens de tocht waar nodig zaken regelt. Het geheel staat onder leiding van onze onvolprezen flottieljeleider, Jilles van Mourik. Op zaterdag 15 maart houden we een inschrijvingsbijeenkomst om 15.00 uur in het Botenhuis. Voor zover nog nodig maken we kennis met elkaar en wordt de tocht voorbesproken. Omdat we in het gekozen vaargebied geen mogelijkheid hebben tot vrije ligplaatsen zullen er meer havengelden betaald moeten worden. Het inschrijvingsbedrag is daarom bepaald op € 10,00 de strekkende meter per boot. Graag op de 15de te voldoen bij Gerry van Mourik. Aan het eind van de tocht hoort u van Gerry of dit bedrag voldoende is geweest of dat er bijbetaald moet worden. Dit laatste komt weinig voor. De commissie rekent weer op voldoende deelnemers en hoopt op een weerbeeld zoals dat van het afgelopen jaar. Doet u ook mee?

____________________________________

Van deze clubtocht is door Piet en Wilma Maartense een DVD gemaakt die in het fysieke archief is terug te vinden.

Klik HIER voor een selectie van de foto's die op de DVD staan