Uitbreiding en verbetering parkeerplaatsen


We hebben een fantastische partij betonnen grastegels gehad van het bedrijf Holcim. Peter Holleman mocht bij zijn vertrek nog een kleinigheidje meenemen en ziedaar. Voorbij is het drama als je op het talud parkeerde. Je komt aan met je vrouw naast je in de auto. Parkeert schuin richting talud en rijdt langzaam naar voren. Nog voor je het talud oprijdt wordt er al geroepen:”voorzichtig, stop, zo is het ver genoeg”. Stoïcijns ga je stapvoets verder terwijl naast je iemand wit wegtrekt. “Stop nou!”. Jaja, het kan echt nog wel, anders sta ik met de achterkant op de weg en krijg ik ruzie met Rini. Als je dan op je plek staat ben je er nog niet.

Aan bakboord moet er een stuk hout voor het voorwiel. Het anker moet uit en de keerkoppeling moet in z’n achteruit. Zo, nu kunnen we eindelijk naar het Botenhuis!

 

Deze ellende is eindelijk voorbij. Met een dubbele rij tegels is het talud verbreed en zakt  de boeg niet schuin naar voren weg als je iets verder doorrijdt. Je vrouw wordt nog steeds wat bleekjes maar is toch meer gerust op een goed parkeerresultaat. Behalve verbreding van het talud zijn ook de bolders met gele paaltjes gemarkeerd. Dat scheelt blikschade want verschillende van ons hebben bij het parkeren wel eens gedacht: “Oei, lag daar een steentje?” Er zijn zoveel tegels in voorraad dat het talud ook verderop bestraat kan worden. Nog een heel werk voor de werkploegen in het voorjaar!

____________________________________

Terug naar archief 2008