Sluitingsdag viswedstrijden, 9 maart 2008

Eigenlijk is de sluitingswedstrijd van het visseizoen tegelijkertijd de opening van het seizoen. Tenminste, dat gevoel gaf het wel een beetje, hoewel de weersomstandigheden daar nu ook weer niet naar waren. We laten het dus maar bij de officiële sluitings- en openingstoestanden. Niettemin was de sluitingswedstrijd van het visseizoen er weer een om op te tekenen. Eindelijk werd er weer vis gevangen, al was het maar mondjesmaat. De kampioensvis van de dag was voor Lex met een brasem van bijna 1.3 kg. Daarmee steeg hij meteen fors op de eindladder.

Vóór de prijsuitreiking hebben we gesmuld van een oer-Hollandse lekkernij: bloemige aardappels met hachee en rode kool. Er moesten wel 10 kilo aardappels voor geschild worden, 7 kilo uien schoongemaakt en 8 kilo vlees gesneden, maar samen met de heerlijke smaken van laurierblad, kruidnagel en andere kruiden, bleef de smaak heerlijk op de tong en de lippen plakken. Er is goed van gegeten. Hulde voor de keukenbrigade o.l.v. Elly!

 

 

En dan de uitslag: We dachten nog even dat Tjerk Kerkstra met de eer ging slepen want die had de hele familie opgetrommeld maar dat was maar schijn. Er was een NL-BE-NL-bezetting op het erepodium: Chris van Aken mocht de beker overnemen van Jan Blom, Guust vertrok weer naar het zuiden met de 2deplaats en John Bouman pakte nog mooi even de 3deplaats in. Tjerk is nog 13de geworden en dat viel de familie wel wat tegen. Maakt niet uit, het was gezellig. De jeugd, met Lars en Wouter, heeft ook z’n best gedaan en behoort zeker niet tot de staartklevers. De complete uitslag van het seizoen ’07-’08 vindt u hieronder.

Hoewel we enorm ons best hebben gedaan was het een moeizaam visseizoen. We hebben het zelfs gepresteerd om in februari 0,00 kg vis te vangen. Dat was moeilijk maar het is gelukt! In november beliep het totaal 0,13 gram en in januari steeg de weegschaal nog naar 0,94 gram. Met 3,56 kg over het gehele seizoen heeft Chris van Aken toch nog een mooie prestatie neergezet. In de eindronde is Leo Boersma bedankt voor zijn sponsoring van de maden en Rini en Elly voor de door hen beschikbaar gestelde prijzen en verzorging (natuurlijk met Diana). Terecht bedankte Wieke onze onvolprezen visweger, John, en natuurlijk Wilma voor al haar inspanningen om er weer een geslaagd kampioenschap van te maken. Tot volgend seizoen!

____________________________________


Klik HIER voor een fotoreportage van de laatste visdag 2008