De TC immer actief

Eerst maar eens even de herinnering opfrissen: Ja, we hebben nog altijd een Technische Commissie! Ze timmeren wel niet zo hard aan de weg maar ze zijn er wel degelijk. Alweer zo’n 15 jaar geleden is de commissie met activiteiten gestart; Bram Houdkamp,  Leo Boersma, Allard Hazevoet en Bram den Hollander zijn namen die hier genoemd mogen worden. In ’96 is het denkwerk voor de botenkar begonnen en omgezet in de kar die we nu hebben. Andere projecten zijn de drinkwaterleiding, de elektrische installatie voor de steigers, de jollensteiger, verharding van het winterbergingterrein, de brandblussers en de constructie van de “rode” brug. Er zijn ook al ideeën voor nieuwe loodsen en verbetering van de hijsinstallatie. Dat is toekomstmuziek.

Van links naar rechts: Bram den Hollander, Allard Hazevoet en Leo Boersma zijn nog altijd actief en rekenen zich suf om technische details op te lossen en in te vullen. Het wordt ook nog eens keer in de praktijk uitgevoerd onder het alziend oog van Bram. Een van de laatste klusjes is het door Bram onder handen genomen werkvlot; de afgelopen jaren leverde het gebruik van het vlot vooral voor het vervoer van steigers en vingerpieren nogal eens problemen op. Met gevaarlijke situaties en zwempartijen als gevolg. Daar moest maar eens een eind komen. Het werkvlot is ingrijpend veranderd en gerenoveerd. Het risico van het omslaan van steigerdelen is nu tot een aanvaardbaar minimum beperkt en het vlot is multi-inzetbaar voor werkzaamheden in de haven.

____________________________________

Nieuw witgoed

Nieuwe investering voor de was.

Ten gerieve van onze leden en de passanten beschikt onze verenging over een voorziening voor het doen van de was: een wasmachine en een droger. Deze apparatuur staat in het damesdeel van onze sanitaire afdeling. Tot zover natuurlijk niets nieuws. Maar helaas, de droger is er mee opgehouden en het toezicht op het gebruik van de apparatuur vroeg meer aandacht dan gewenst. Besloten is om nieuwe apparatuur te plaatsen waarop toezicht van het gebruik nauwelijks nodig is en waarmee een ieder vrijelijk om kan gaan. Daarvoor moet je dan wel even muntjes kopen die aan de bar van het botenhuis beschikbaar gesteld worden. Voor wassen is een muntje van € 5,00 benodigd en voor het drogen een van € 4,00.

 

Marjan de Boon presenteert het nieuwe witgoed. De aangeschafte apparatuur is uitgevoerd in roestvast staal en een sieraad voor het oog maar wat belangrijker is, het is solide, gebruikersvriendelijk, snel in het gebruik en heeft een grote capaciteit. Met andere woorden, we hebben het hier over professionele apparatuur die op een krachtstroom van 380 V draait. Het geheel is in eigen beheer in september geïnstalleerd en eenvoudig toepasbaar. De bediening vindt plaats d.m.v. een draaiknop en  druktoetsen waarbij op een display de instellingen afleesbaar zijn. Dit laatste naar keuze in de 4 belangrijkste Europese talen: N, E, F en D. Het wasmiddel wordt automatisch en in de juiste hoeveelheid toegevoegd dus geen geknoei op of rond de machines. Al met al kunnen we met deze investering weer jaren vooruit en is de service naar onze leden en passanten weer optimaal in orde.

____________________________________

De nieuwe camperplaats

Van de website oktober 2011 een screenprint van de poll:

 

De nieuwe camperplaats 

is een aanwinst 

66

78.6% 

 

stoort niet 

14

16.7% 

 

is geen verbetering 

4

4.8% 

 

 

Aantal stemmen 

: 84 

Eerste stem 

: dinsdag, 23 augustus 2011 10:28 

Laatste stem 

: zondag, 13 november 2011 18:33 

____________________________________

Terug naar Archief 2011