We gaan goed! A.L.V. 13 april 2012

Kort en vrijblijvend, redactioneel verslag van de ALV van 13 april jl. Het officiële verslag volgt van de hand van de secretaris.

Mudvol, misschien niet direct bij aanvang van de ALV op 13 april jl., maar dan toch wel kort daarna. Er kon achterin niemand meer bij, tegelijkertijd bleef er vooraan een rij stoelen leeg. Ach ja, enige afstand tot het bestuur moet er zijn, ja toch! In een geanimeerde stemming opende Jos Koot de vergadering met de stelling dat dit een goed jaar zal worden en het jaar van ons 80-jarig jubileum.  Op 5 en 6 mei gaan de festiviteiten van start. Overigens hebben we net een paar dagen een jongste lid van de vereniging ooit: Jan-Willem en Yvette Kruijsse gaven Max een plekje op deze wereld en oom Remco heeft deze telg maar direct lid van de vereniging gemaakt. Welkom Max! Waarom een goed jaar? De bar en een deel van het Botenhuis zijn in een nieuw jasje gestoken, de camperplaats gaat goed, de veiligheid in de haven is toegenomen, we beschikken over WiFi, we krijgen kribverlaging en langsdammen waarachter we veilig kunnen varen en er komt geen vaste brug. Wat wil een mens nog meer! Als u nu ook nog de presentielijst hebt getekend zit u volgens de voorzitter vast aan het boek dat Jan Klijn t.g.v. 80-jarig jubileum heeft geschreven en bent u straks de eerste die dit werk mag kopen voor een zo laag mogelijke ledenprijs.

En dan onze penningmeester, Bram Mollet. Hij is dan wel niet Penningmeester van het jaar geworden omdat een Groninger dat zonodig moest zijn en een paar andere figuren nog voor gingen maar voor ons is hij toch echt de 1ste en de beste. De cijfers logen er weer niet om: we staan er gezond voor, kunnen in de nabije toekomst de nodige investeringen zelf bekostigen en de jaargelden gaan dit en komend jaar niet omhoog. De overige cijfers staan keurig vermeld in de jaarstukken en werden door Bram nog eens helder toegelicht met grafieken en diagrammen. De kascommissie ging er volmondig mee akkoord en de vergadering sloot zich hier graag bij aan.

Een feestelijk moment was er met het afscheid van Ad Smit als coördinator van de werkuren, sinds vele jaren nauwgezet, op de achtergrond en daadkrachtig uitgevoerd. De vergadering stemde graag in met de benoeming van Ad Smit tot Lid van Verdienste. Wat meer emotioneel was het afscheid van Hans de Boon als werkcommissaris. Hans liet het gelaten over zich heen komen en vertrok zoals hij gewerkt heeft: rustig en stil maar gedecideerd. Zijn plaats wordt ingenomen door de heren Anton Coenraads en Martien Reidsma die meteen een volle ordner met werk in de schoot geworpen kregen. Veel succes heren!

Voorafgaand aan de vergadering is een Denktank van start gegaan. Er valt nog niet veel over te zeggen maar dat er behoefte is aan jeugdig talent kwam wel duidelijk naar voren. Hierbij een oproep aan die jeugdigen. In het najaar worden de eerste voorstellen van de Denktank ingewacht. Ook Gert de Boon doet een oproep om de doorstroming van de jeugd te bevorderen. Er ligt naar zijn mening een hiaat tussen de opleiding van de jeugd en de mogelijkheden die opleiding in een actief lidmaatschap van de vereniging om te zetten. Dit en nog veel meer passeerde de revue; de voorzitter wenste tot slot een ieder een goed vaarseizoen toe.

IMG_0553.JPG
 
IMG_0553.JPG
IMG_0553.JPG
IMG_0555.JPG
IMG_0556.JPG
IMG_0557.JPG
IMG_0558.JPG
IMG_0560.JPG
IMG_0562.JPG
IMG_0563.JPG
IMG_0564.JPG
IMG_0565.JPG
IMG_0567.JPG
IMG_0568.JPG

Terug naar Archief 2012