Van alles wat

In de wandelgangen wordt wel eens de verzuchting geslaakt dat er op de haven niet zoveel te doen is, vooral in de winterperiode. Welnu, de redactie gaat u hieromtrent snel uit de droom helpen. Hierna volgt een overzicht en kort verslag van de evenementen die plaats gevonden hebben tussen het verschijnen van het laatste clubblad en die welke nu weer voor u ligt.

RP te water
Op 8 maart bracht de RP te water ons een bezoek met de P 99 aan onze A-steiger ter bezichtiging en met Vinus van Wijngaarden die een voortreffelijke presentatie in het Botenhuis hield. Het was een mooie kans de nieuwste aanwinst van de RP te water te bekijken en velen maakten daar een dankbaar gebruik van. Vinus gaf op zijn eigen bedaarde, maar kennisvolle wijze inzicht in de regelgeving te water die vooral voor ons van belang is. We hadden ruim de gelegenheid hierover vragen te stellen waarbij Vinus één keer ruiterlijk toegaf het antwoord niet te weten. Maar verder wist hij ons haarfijn uit te leggen hoe de vork te water in de steel zit.

 IMG_2148.jpg IMG_2176.jpg 

____________________________________

Extreem hijswerk
Aansluitend die avond was er een optreden van Richard den Hollander. Nu zijn er nog al wat Den Hollanders in verschillende soorten en maten maar deze verschijnt niet zo vaak ten tonele en het is dan ook een bijzondere! Richard bereist de gehele wereld om de prestaties van zijn bedrijf op het gebied van extreem hijswerk aan te prijzen. Dat liet hij ons meebeleven in de vorm van een fraaie diaspresentatie en in duidelijke bewoordingen. Zeer interessant was het verslag over zijn werkzaamheden bij het bedrijf Seaway Heavy Lifting. Dit bedrijf voert overal ter wereld transport- en hijswerkzaamheden uit t.b.v. booreilanden en windmolenparken.

Seaway Heavy Lifting is the operator of the heavy lift vessels HLV Stanislav Yudin and Oleg Strashnov with a full array of ancillary equipment. voor de techneuten onder ons (en dat zijn er nogal wat) was het een interessante voortzetting van de avond.

____________________________________

Inschrijving Clubtocht 2013
Ietwat ongebruikelijk was de avond voor de inschrijving voor de Clubtocht 2013. Gebruikelijk wordt die op een zaterdagmiddag gehouden maar deze keer is gekozen voor een combinatie van de inschrijvingsbijeenkomst en een reünie van het 80-jarig Jubileumweekend 2012. Op deze avond werd de nieuw aangeschafte beamer uitgebreid getest en in orde bevonden. Hij geeft meer lichtsterkte en is scherper van beeld. Er moet nog wel wat aan de ophanging veranderd worden i.v.m. de perspectivische vervorming van het beeld. Er was een vertoning van de Clubtocht van 2006 die weer vele goede herinneringen opriep. 

Reünie Jubileumweekend 2012
Na de inschrijving werd vervolgd met een foto-presentatie van het Jubileumweekend, die door de aanwezigen met enthousiasme werd bekeken. De foto’s zijn gemaakt door Sonja v.d. Beemt, Ida van Peet-Samplonius en Piet Maartense. Die laatste heeft het geheel met teksten en passende muziek samengeperst op een DVD. De aanwezigen kregen een door GCC (de drukker van het clubblad) gesponsord exemplaar van de jubileum-DVD aangeboden.

____________________________________

Pasen 2013
De Paaskoude heeft heel wat watersporters thuis gehouden maar voor de camperaars bleek het geen onoverkomelijk probleem te zijn. Zij zorgden voor een volbezette camperplaats en dat belooft wat voor het komende seizoen. Rini en Elly hadden voor een speciale Paasmenukaart gezorgd met extra openingsuren van de keuken; hiervan werd gretig gebruik gemaakt, niet alleen door camperaars maar ook door eigen leden en door passanten.

Niet Apple maar het Botenhuis bracht de nieuwste versie van de iPhone ten tonele en wel de Ei-phone 2013. De gepresenteerde exemplaren werden door de bargasten van harte genuttigd.

____________________________________

Vernieuwing C-steiger
Bijna tussen neus en lippen door is de C-steiger voor meer dan de helft vernieuwd en zijn de daaraan verbonden vingerpieren opgeknapt. De plaatsingscommissie is druk aan het meten geweest en dat heeft geleid tot een herindeling van een aantal ligplaatsen en wat verschuivingen van vingerpieren. Het resultaat is dat de grotere boten nu meer bij elkaar liggen en dat geldt dan ook voor de kleinere. Het afvaren en aanmeren wordt hierdoor vergemakkelijkt.

Paaltrekken
De houten paal op de hoek van de C- en de B-steiger is niet meer. De Jandi uit Werkendam (ja, die van het Jubileumweekend!) heeft met een 3-koppige bemanning, met als schipper Martin Visser, de klus geklaard. Van de 15 m lengte is eerst een paar meter afgezaagd waarna het paaltrekken kon beginnen. De 7 meter in de modder gaven pas na meer dan 2 uur trekken en trillen met tegenzin toe. Al die tijd gaven de mannen van de Jandi (en de paal) geen krimp en bleven doodrustig hun werk doen. Uiteindelijk kwam de paal boven water.

____________________________________

Spannende winterkaartwedstrijden 2012 – 2013. 
Bijdrage van Alex Platteel

Het was erg gezellig, de afgelopen kaartwedstrijd- avonden. Met ca. 24 klaverjassers en 11 jokeraars hebben we afgelopen winter elke eerste vrijdag van de maand vanaf 20.00 uur gekaart. Voor 3 euri per keer doe je mee en krijg je een lekker hapje en elke avond een prijs voor de winnaars. Het zou leuk zijn om nog een aantal jokeraars erbij te krijgen. 

Einduitslag jokeren:
1ste Annie de Gelder 222 pnt.
2de Jo Maas 257 pnt.
3de Elly Breddels 279 pnt.

Klaverjassen:
1ste Jan Bruining 24365 pnt.
2de  Rinus Roks 24311 pnt.
3de  Jilles van Mourik 243308 pnt.

Viswedstrijden 2012 – 2013
Het wintervissen is inmiddels weer afgesloten; op zondagmiddag, 14 april, hebben we genoten van een heerlijke afsluitende maaltijd van kipstukjes met paprika, champignons, salade en andere geheime ingrediënten, een specialiteit van en natuurlijk bereid door Elly. Een en ander aangevuld met frieten, mayonaise en knoflooksaus, geserveerd door Diana. Dat was weer eens even wat anders dan de gebruikelijke erwten- of bruine bonensoep met brood en spek; we hebben ervan genoten! Maar dat pas nadat we eindelijk weer eens een goede visvangst hebben gehad met als dagwinnaar Antonie de Jong. Uitslag over het gehele seizoen:

1ste Chris van Aken, 7,2 kg
2de Lex Platteel, 4,15 kg
3de Rein Vogel, 3,03 kg

____________________________________

Resumerend

Uit het voorgaande mag blijken dat er weer veel te doen is geweest en nu gaat het seizoen pas beginnen! Naast een deel van het hier weergegeven gebodene heeft Wieke v.d. Beemt ook de succesvolle presentaties georganiseerd: Zeilen in de Mediterranea met Tom Zijlstra en Ans Steers, Samen Solo door Christa ten Brinke en Ysbrand Endt en een presentatie van de KNRM. In de winterkou hebben we, via een door Ab Daams geregelde invitatie, met een groep Post Botlek bezocht. Tot slot hebben nog een Vaarbeleving op de Merwede meegemaakt op de Gorcum XI, de Condor en de Rambling Rose.

Doet u (voortaan) ook mee aan het verenigingsleven!


Terug naar Archief 2013