Motor- en zeilbootweekend op 

18 en 19 oktober 2014

tevens feestelijke afsluiting van het seizoen.

Onze vereniging moet nog een boombank plaatsen in de haven van Watersportvereniging Neptunus in Den Bosch. Dat willen we doen met zo veel mogelijk boten. 

Zaterdag, 18 oktober, om ongeveer 11 uur vertrekken we uit onze haven naar Den Bosch. Daar gaan wij de boombank monteren en plaatsen. Na het plaatsen gaan wij met zijn allen genieten van een geweldig schippersmaaltijd die verzorgd wordt door Neptunus. Daarna gezellig samenzijn in het clubgebouw van Neptunus. Zondagmorgen is dan de officiële overdracht van de boombank. Omstreeks 12 uur vertrekken wij dan weer.

boombank Pieter-Kusters_30x40cm-2013.jpg
aquarel Pieter Kusters 2013

Het zal vast een heel gezellig weekend gaan worden. De schippersmaaltijd is gratis en de drank is voor eigen rekening (de prijs is zeer billijk). Alle boten mogen mee. Zeilboten moeten kunnen strijken voor de brug bij Heusden. 

Opgave voor deelname: graag de naam van de boot, hoeveel personen aan boord en of mee wordt gedaan aan de schippersmaaltijd: per mail aan .....

Dit moet een prachtige afsluiting van het vaarseizoen 2014 worden; 
u doet toch zeker mee!

____________________________________

Afsluiting seizoen 2014

Met fantastisch najaarsweer gegarneerd heeft WV De Merwede het seizoen 2014 afgesloten bij onze zeilvrienden van WV Neptunus in de Koornwaard bij Den Bosch en in ons Botenhuis. We hebben de eertijds toegezegde boombank geplaatst, overgedragen en ingedronken. Enkele "oudere" leden van beide verenigingen mochten de bank inzitten. Met 15 boten en 40 leden en de enthousiaste vrijwilligers en leden van Neptunus hebben we met volle teugen genoten van een mooie vaartocht, een timmeractie, een heerlijke maaltijd, een perfect ontbijt en een vrolijke afsluiting. Hieronder volgt een fotoreportage.

Hartelijk bedankt Neptunus en "Actiecomité!"

Boombank Neptunus

Hieronder zijn de foto's van het plaatsen van de boombank bij WV Neptunus te zien. Mede dankzij de fotografische inspanningen van Leo Boersma is het een leuke reportage geworden. Ze zijn in 2 mappen geplaatst van ieder 40 stuks.

 

Klik HIER voor deel 1

Klik HIER voor deel 2

____________________________________

Bedankbrief van Neptunus

Begin november kregen we van Marianne Grever-Verbiest van WSV Neptunus als dank een fotoboekje toegestuurd. Hieruit bleek dat onze inspanningen niet voor niets zijn geweest en dat deze zeer gewaardeerd zijn. Hier volgt de integrale tekst uit het fotoboekje:

HET KADOO VAN ONZE DIERBARE VRIENDENVERENIGING “DE MERWEDE” uit GORINCHEM

Wat een leuk idee om er maar gelijk een ‘sluitingsfeest’ van te maken; het varen naar jullie dierbare vriendenvereniging …. ‘NEPTUNUS’ uit ’s-Hertogenbosch.
Jullie kwamen met 14 boten …. om het beloofde ‘boombankje’ te plaatsen en in te wijden. Wat ontzettend LEUK!

Wat hield je een mooie toespraak Jos Koot …. vooral het onderschrijven …. van onze vriendschap. Zoveel dierbare vrienden hebben wij van Neptunus bij jullie van De Merwede ….

Altijd bij elkaar betrokken …. blijven altijd op de hoogte wat er bij elkaars verenigingen gebeurt …. wat betreft het Verenigings-haven-gebeuren …. maar vooral de MENSEN die de vereniging MAKEN. 

In de hele vroege morgen …. werd er wakker van om 04.30 uur …. kreeg ik de naam van het bankje …. ‘ingefluisterd’ door Jos uit Den Bosch:

Ut   ALLEMANS   bènkske

Aan boord heb ik een ‘plakkaat’ gemaakt …. onder een prachtige nachtelijke hemel met sterren en een maansikkeltje heb ik het plakkaat geplaatst boven jullie plaquette:

 

 

 

Ut   ALLEMANS   bènkske 
       Voor iedereen
Hierop   GEEN   gevloek
             GEEN   geruzie
Door   GEENEEN

 

____________________________________


Terug naar Archief 2014