Afscheid Rini en Elly Elfring

Een serieus opgezette receptie is spontaan tot een daverend feest geworden! Onder overweldigende belangstelling hebben Rini en Elly op 1 maart afscheid genomen van “hun haven”. In het vernieuwde en met een aangebouwde serre verruimde Botenhuis hebben we iets "moois" meegemaakt dat ons en vooral Rini en Elly nog lang zal heugen. Natuurlijk was er ook aandacht voor hun dochter Steffi die mee vertrekt en voor Diana voor wie het haar einde van een langdurig werkverband betekent.

Klik Hier voor een fotoreportage

havenmeestersechtpaar met dochter Steffi

rechterhand Diana Kradolfer

Afscheid Rini en Elly Elfring  (versie clubblad)

Een serieus opgezette receptie is spontaan tot een daverend feest geworden! Onder overweldigende belangstelling hebben Rini en Elly afscheid genomen van “hun haven”. In hun kielzog zijn uiteraard Steffi maar ook Diana, Nance, Jip, Marjolijn, Annick en Merel meegegaan naar een nieuwe bestemming en op de achtergrond heeft Adri de ark verlaten. Met glimmende ogen van trots en ook een klein beetje emotie, verklaarde Rini “nog nooit zoveel mensen op deze vloer bij elkaar te hebben gezien”. Onze vriendenvereniging Neptunus uit het “Bossche” kwam muzikaal binnen en bracht er flink de stemming in. Wat een geweldige mensen zijn het toch! Het werd een serieuze, supergezellige en hartverwarmende zondagmiddag en -avond op 1maart 2015 in het vernieuwde Botenhuis met aangebouwde serre.

Met een bezielend ceremoniemeesterschap hield Steef Staal de lijnen op de juiste spanning, bracht Jos Koot een ode aan Elly en Rini waarna ook Diana niet aan lovende worden ontkwam. Met een optreden van het “Dreamteam” (zie de namen boven) werd de zaal in beweging en aan het zingen gebracht en kwam het tot lichte uitingen van emoties bij ons vertrekkend havenmeestersechtpaar. Na de sprekers, de aubade en het overhandigen van cadeaus door het Dreamteam ontkwam Rini niet aan het uitspreken van een dankwoord. Dat bracht hij er, enigszins sniffend, uitstekend vanaf. Tot ieders verrassing maakte Elvis Presley een spetterende muzikale entree en bracht hij, staande op onze stamtafel, de aanwezigen tot extase. Met het inhuren van zo’n groot entertainer maakte het Bestuur duidelijk dat kosten noch moeite gespaard zijn om deze receptie tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Mede namens de leden heeft het Bestuur een aanzienlijk geldbedrag aan Rini en Elly geschonken als dank voor alle bewezen diensten en is de receptie van begin tot het eind langs bestuurlijke weg bekostigd. Door de vele gasten is de doos voor de “enveloppen” tot de nok gevuld en tussendoor werden ook nog cadeaus overhandigd. De familie Elfring is waarschijnlijk tot diep in de nacht bezig geweest om alles te lezen en te bekijken.

Tijdens het hele gebeuren draaide er een fotoshow over de 17-jarige periode waarin Rini en Elly de haven, de camperplaats en het Botenhuis beheerden. Rini zei foto’s te zien die hij nog niet eerder had waargenomen en er werden gebeurtenissen vertoond die hij zich nauwelijks kon herinneren. De fotoshow was voorzien van een muzikale achtergrond maar met de uitstekende muzikale omlijsting van discjockey André, is het geluid maar uitgezet. Er was ook nog even een korte presentatie van foto’s die het vele werk toonden dat in de afgelopen weken is verzet om tot ons vernieuwde, verbouwde Botenhuis te komen. Mede door die aanpak konden alle gasten binnen en in de serre genieten van dit afscheidsfeest! Onze vrienden van Neptunus hebben de serre nog op welluidende wijze ingeblazen! Op onze website is een uitgebreide fotoreportage van dit onvergetelijke gebeuren te zien.

Terug naar Archief 2015