Jeugddag 2015

Verslag Jeugddag Merwedezeilers 2015

“Mooier weer dan dit konden we eigenlijk niet hebben.” Vijfenzeventig kinderen en hun ouders konden op zaterdag 19 september nader kennis maken met Watersportvereniging De Merwede. Op het water werd gezeild in de Oppi’s, splashes en Valken. De ouders konden meevaren op één van de jachten die door de eigenaars beschikbaar waren gesteld. Op het water waren er ook nog twee snelle speedboten, zodat er op de Merwede ook nog even “echt hard” gevaren kon worden. Op de kant stonden twee springkussens, waarop de kleinsten zich hebben uitgeleefd. In het clubhuis werd de film van het recente zeilkamp vertoond. De dag is afgesloten met een BBQ.

Ook Gorinchem Beweegt was aanwezig op deze dag; 23 kinderen hebben kennis gemaakt met de zeilsport en hebben hun eerste rondjes in de havenkom gevaren.

Hoogtepunt van de dag was de uitreiking van een nieuwe Oppi, die belangeloos door het Gorinchemse bedrijf Attema aan de jeugdzeilers werd geschonken. Door dit soort bijdragen kunnen de vrijwilligers van de watersportvereniging de contributie van de kinderen aan het jaarlijkse lesprogramma beperkt houden, en zo de sport toegankelijk.

Directeur Ton de Hoog van Attema onthulde de Oppi door een zeildoek (hoe kan het ook anders) op te takelen. Van twee jonge jeugdzeilsters kreeg Ton vervolgens een maquette van een Oppi uitgereikt met daarop een bedankje. De voorzitter van WV De Merwede, dhr. Jos Koot en het bestuur van de MJZ zijn zeer verheugd met deze gift.


David Warnink, bestuurslid jeugd bij WV De Merwede, kijkt met veel plezier terug op deze dag. “Veel ouders hebben kunnen kennismaken met onze mooie en actieve vereniging. Ik ben er zeker van dat enkele van hen in de komende jaren zich bij de club aan zullen sluiten. Niet iedereen hoeft een eigen boot te hebben; voor de jeugd hebben we boten beschikbaar en we denken erover om onze Valken ook beschikbaar te gaan stellen aan onze leden. Natuurlijk kun je ook gewoon aan boord stappen bij een van de andere leden die wel een boot hebben. Er zijn genoeg jaarlijkse wedstrijden om dit te kunnen doen.”

Watersportvereniging De Merwede is een actieve vereniging, die al sinds 1932 bestaat. Het hart van de vereniging zijn de ongeveer 400 leden en hun activiteiten. Deze activiteiten vinden zowel in de zomer als ook in de winter plaats. De vereniging heeft 200 ligplaatsen tegen het hartje van Gorinchem en aan het drukst bevaren stukje rivier van Europa. In de havenkom, die gedeeld wordt met de beroepsvaart, wordt er al 20 jaar in de zomer bijna dagelijks zeilles gegeven aan de jeugd. De afgelopen jaren is deze groep gegroeid tot ongeveer 90 kinderen, die van eigen leden zeilles krijgen in boten van de vereniging. Sinds enkele jaren vinden ook een groot aantal campers hun weg naar de vereniging, die achteraan op het terrein hun eigen plekje hebben.

De vereniging heeft dus meer leden dan ligplaatsen, en is daarmee in eerste instantie een vereniging waar watersport minnende leden mee kunnen doen aan verschillende activiteiten.

Terug naar Archief 2015