Nieuwe havenmeesterfamilie

Kennismaking

Het is zover gekomen! Wij, Bart en Esther, hebben het stokje overgenomen van Rien en Elly. Het zal een zware klus voor ons worden om het goede ondernemings- en havenmeesterschap van hun te evenaren. Dit zal vast in het begin met wat vallen en opstaan gepaard gaan maar.. we hebben er enorm veel zin in! Dus voor Rien en Elly.. alle lof en bedankt voor al jullie inzet en medewerking. We hopen jullie nog vaak te zien in het clubhuis! 

De overdracht heeft op 2 februari plaats gevonden en we zullen dan even een paar dagen gesloten zijn om het clubhuis een beetje te verbouwen en van een nieuwe kleur te voorzien. Wij verwachten weer open te gaan op vrijdag 6 februari om 17.00 uur. Dus voor de kaarters onder jullie, die kaartavond wordt onze vuurdoop! We hopen alle veranderingen die we in petto hebben voor het clubhuis, uiteindelijk aan het begin van het seizoen af te hebben. Wij hebben al wel het plan opgepakt om in februari een paar speciale avonden te organiseren zodat u en wij de kans krijgen om elkaar te leren kennen. Hiervoor kunt u zich opgeven via de website, een telefoontje naar het clubhuis of loop gewoon even binnen. We zullen ervoor zorgen dat er vanaf 6 februari een inschrijflijst ligt in het clubhuis. 

Zaterdag 14 februari willen wij een 3 gangen keuze diner organiseren voor 
€ 19,50 p.p. Aanvang 18.30 uur.

Zaterdag 28 februari willen wij u uitnodigen om gezellig te komen eten voor € 10,00 p.p. Bart maakt dan een buffet met allemaal lekkere stamppotten. Ook hiervoor geldt weer… graag even doorgeven als u wilt komen. De aanvang van het buffet is 19.00 uur.

Verder willen we iedere vrijdag vanaf 13 februari een clubborrel organiseren van 15.00-18.00 uur. De keuken is dan ook open, dus als u geen zin heeft om thuis te koken schuif dan gezellig aan!

Wij hopen natuurlijk op een grote opkomst, aan ons zal het niet liggen. Wij hebben er enorm veel zin in! Graag tot ziens in het clubhuis.

Bart en Esther

____________________________________

Interview door Ida Samplonius
  

Wie zijn ze toch….  ons nieuwe havenmeesterechtpaar?

Om daar achter te komen ga ik met hun, Esther Koppen ( 45 jr.) en Bart Dirkmaat ( 49 jr.) aan tafel zitten om ze ‘het hemd van het lijf te vragen’. Al gauw krijg ik te horen dat Esther uit een horeca familie komt. Ze is geboren in Vlijmen maar groeide op in Gorcum. Bart echter is in Dordrecht geboren, bracht zijn kinderjaren door in Woudenberg en verhuisde daarna ook naar Gorcum.  


Esther volgde in Leeuwarden de Hogere Hotelschool maar het was in het uitgaansleven van Gorcum dat ze Bart ontmoette. Na verloop van tijd trouwen ze en gaan in Vuren wonen. Samen krijgen ze twee dochters: Robin, nu 15, en Isabel, nu 12 jaar. (Ik maak voor mezelf een ezelsbruggetje om te onthouden wie wie is: Robin is donker van haar en Isabel is de blonde dame.)

Samen zijn ze vrij snel gestart met hun eigen restaurant ‘ De 7de hemel’ en hebben dit met veel plezier een jaar of 6 gedaan. Met de komst van de euro en hun jongste dochter is hier verandering in gekomen. Bart is toen chefkok geworden in ‘de Lingewaelse’ en Esther is vrij snel als caddiemaster in Almkerk aan de slag gegaan. 

Hierna volgde nog een enerverend avontuur als beheerders van de horeca op een camping in Rockanje. Na dit avontuur gingen ze weer vrij snel als freelancers aan de gang. Bart in diverse keukens en Esther uiteindelijk in de ouderenzorg. Inmiddels zijn de beide dochters groter en komt het moment waarop ze besluiten weer op zoek te gaan naar een eigen bedrijf. In eerste instantie zochten ze het wat verder weg tot Esther de advertentie ziet staan waarin ‘WV De Merwede’ een havenmeesterechtpaar zoekt. Esther denkt: dít zou het wel eens kunnen zijn! Ze nemen samen een kijkje en dat gevoel wordt alleen maar sterker. Er volgt een sollicitatie en het resultaat hiervan is inmiddels bekend. Ook Robin en Isabel, inmiddels beiden schoolgaand in Gorcum, vinden een verhuizing geen probleem. Ze gaan wonen in de ark van Elly en Rien maar dit zal tijdelijk zijn. De ark is net wat te klein voor een gezin met twee opgroeiende kinderen en dus wordt er nog (op moment van dit schrijven) op zoek gegaan naar een grotere ark. Want het ligt uiteindelijk wel in hun bedoeling om hier lang te blijven.

Gaande ons gesprek valt het me op dat beiden harde werkers zijn en veel ervaringen hebben opgedaan door wisselende werkzaamheden. Veel tijd voor hobby’s is er dan ook niet maar toch proberen ze regelmatig tijd vrij te maken om lekker uit eten te gaan. ‘Dat is niet alleen lekker maar is ook goed om gelijktijdig je sociale contacten te onderhouden’, aldus Esther. Op mijn vraag hoe ze het moederschap combineert met het werk, zegt ze: ‘Om een goede combi te kunnen maken met werk en moederschap moet je tijd vrij maken voor je kinderen’ en daarom gaat ze zo af en toe iets leuks doen met de kinderen, zoals gezellig shoppen. Ook kijken ze samen graag naar actiefilms en wandelt Bart graag met de hond Tommy.

Ik maak een opmerking over de kantine zoals hij nu is en vraag of er nog meer veranderplannen zijn. Die blijken er zeker wel te zijn maar niet alles hoeft in één keer gerealiseerd te worden; ‘langzaam…zoiets groeit vanzelf’, aldus Esther. Iets wat ze beiden heel belangrijk vinden is: gastvrijheid. Dat woord staat hoog in hun vaandel en ze proberen dan ook een sfeer te creëren waarin mensen zich thuis voelen, een plek waar ze graag komen. Dat geldt niet alleen voor gasten maar zeker ook voor de leden. Ook hebben ze plannen om in de nabije toekomst de winteractiviteiten uit te breiden. Esther gaat verder door te zeggen dat alles nog moet wennen en dat ze tijd nodig hebben om in hun werk te groeien. Ze zijn immers hoegenaamd niet bekend met watersport en alles wat daar mee te maken heeft. Maar doordat het bestuur ze alle hulp in het ‘eigen worden’ heeft toegezegd hebben beiden er alle vertrouwen in dat het goed komt. Inmiddels wordt Bart volop ingewerkt om het ‘buitengebeuren‘ onder de knie te krijgen. ‘Dat vindt hij geweldig’, zegt Esther en ik zie haar ogen glunderen. 

Het is duidelijk: zij hebben er zin in en laten wij, als vereniging hun ons vertrouwen geven!

Terug naar Archief 2015