Q-Cup Clinic Gorinchem

In het weekend van 2/3 juli organiseren we een knallend weekend voor de jeugd, ouders, leden, sponsoren en belangstellenden in onze haven. We willen hiermee ook laten zien hoe belangrijk onze activiteiten in de vluchthaven voor ons zijn.
We zouden het leuk vinden als alle leden hun boot in dat weekend ook een beetje extra versieren, bijvoorbeeld met vlaggetjes of gekleurde lampjes, vooral als je vóór in de haven ligt. We zullen namelijk veel bezoek krijgen en dit geeft een extra feestelijke indruk.

Wat gebeurt er dit weekend?

Zaterdag 2 Juli – sport en spel voor de jeugd op onze haven; afgesloten met BBQ, ook voor de ouders!

Op zaterdag 2 juli organiseren we vanaf 13.00 uur een gezellige middag voor jong en oud. Zowel ouders als kinderen krijgen de kans om in een (andere) zeilboot te stappen. Daarnaast zijn er een aantal spelactiviteiten op en rond het water voor kinderen. Ook  zijn er andere boten op het water, waarmee een rondje gevaren kan worden.  

We sluiten het geheel af met een heerlijke BBQ (start rond 18.00/18.30 uur), compleet met salades, friet, en voor u klaargemaakt!!  (BBQ is een optie waar kosten aan verbonden zijn: volwassenen € 12,50 p.p. / kinderen € 7,50 p.p.). Na de BBQ is er gezellige muziek voor jong en oud. Rond 22.00 uur is het afgelopen. 

Q-Cup-Muiderzand-16-april-2016-3798-2.jpg

 

Zondag 3 juli organiseren wij samen met WSV Woudrichem  en het Watersportverbond de Q-Cup. 

De Q-Cup is een unieke kennismaking met wedstrijdzeilen voor gevorderde jeugdzeilers in de leeftijd tot ca. 14 jaar en vindt  plaats in de vluchthaven in Gorinchem.

We verwachten  zo’n vijftig kinderen. In een Optimist (Oppi) gaan we ervaren hoe het is om wedstrijd te varen. Toeschouwers kunnen de wedstrijden volgen vanaf de steigers van WV De Merwede.

Voor kinderen die niet zeilen zijn er op de wal een springkussen en diverse spellen zoals ankerwerpen en knopen leggen. Ouders, belangstellenden, sponsors en andere toeschouwers zijn van harte uitgenodigd.

De Oppi’s worden beschikbaar gesteld door beide zeilverenigingen en het watersportverbond.

Indeling van de dag:

09.30   ontvangst
10.00   aftrap en indeling bootjes
10.30   start wedstrijden
12.30   lunch
13.30   hervatting wedstrijden
15.30   opruimen
16.15   prijsuitreiking

Lunch wordt voor deelnemende kinderen door Albert Sterk van de Plusmarkt  verzorgd. 

Q-Cup-Muiderzand-16-april-2016-3833.jpg

 

Klik HIER voor een fotoreportage en de uitslag van de wedstrijden

Terug naar Archief 2016