Renovatie camperplaats 2016

Komende winterperiode zal de camperplaats ingrijpend gerenoveerd worden. Het bestrate deel voor 8 plaatsen blijft zoals het is maar dan met afscheidingen tussen de individuele plekken in de vorm van korte, lage schanskorven. Die afscheidingen komen er ook op de plaatsen die tot dusver met paaltjes, roodwit gekleurde, plastic kettingen en plastic band aangegeven werden. Een goedkoop en rommelig gezicht en niet erg professioneel en plaatsvast. Ook de grondbedekking, vooral de laatstelijk toegevoegde plaatsen, is van een ondermaats niveau en zal verbeterd worden. 

Net zoals de haven de afgelopen jaren is gerenoveerd met nieuwe steigers, verlichting en waterpunten (de laatste fase is ingezet met nog een aantal vingerpieren) zo wordt nu de camperplaats naar eigentijdse maatstaven opgewaardeerd. Iedere camperplaats wordt voorzien van verlichting en van een aansluiting op de stroomvoorziening. De maatvaste plaatsen zullen het gevoel van individuele vrijheid voor de camperaar versterken. De eerste stappen, zoals inkoop van materiaal, zijn gezet en de verwachting is dat het komend voorjaar afgerond kan worden. Weer volop werk aan de winkel voor de havencommissaris, de werkploegen en vrijwilligers. 

3 december, start 1ste fase

Er is hard gewerkt op 3 december jl. De grondvorm is door Erkelens en de zijnen prima uitgezet en voorbewerkt. De rest hebben wij gedaan! De volgende stap is het leggen van het leidingwerk en nauwkeurig plaatsen van de korven. Daarna komt het "vullen" aan de beurt. Maar niet alles tegelijk: op 10 december zijn de leidingen gelegd en de stenen zijn geleverd. De vaart zit er goed in en het weer werkt mee. Eventjes buiten de formele route is "de eerste steen" gelegd door vice-voorzitter Jos Koot. Op donderdag waren de heren Van Wijnen, Van Bruggen, Koot, Dirkmaat en De Boon goed bezig. Ze zijn op één na met pensioen maar het begint verdacht veel op "werken" te lijken. Voor de leidingen is een grote diameter buis toegepast zodat ook toekomstige bedrading aangebracht kan worden. Op zaterdag, 10 dec. zijn er weer door vrijwilligers, draden getrokken voor de elektra (verlichting en aansluiting). Op de koppen van een aantal steenkorven komen zeer fraaie zuiltjes te staan met aan 2 kanten een stekerdoos en op het front een verlichtingsornament. Nog even en de stenen kunnen "gelegd" worden!

Technische invulling

De korven zijn geleverd. Aanstaande zaterdag gaan we de gleuven maken, dan kunnen de korven geplaatst worden. Als de korven zijn geplaatst gaan de de pijpen voor de stroomkabels erin + kabels trekken en de lichtzuilen aansluiten. Nu kunnen de stenen worden gebracht (60 ton); deze worden gestort op twee plaatsen.

Als dit werk is gebeurd dan gaan de stenen er in. Dit zal hopelijk in de tweede week van januari 2017 beginnen. Mochten er mensen zijn die nog in december willen meehelpen met het opstellen van de korven en het plaatsen van de pijpen + kabels trekken, dan graag melden bij Herman van Wijnen

Uiteraard is alles afhankelijk van het weer.
Herman van Wijnen

Steenkorven vullen

Het zijn drukke tijden: vanavond Bingo, volgende week Kerstdiner en tussendoor hebben we uw hulp nodig. Op donderdagmiddag aanstaande hebben we een ploeg mensen nodig om  stenen in de korven voor de camperplaats te doen. Het gaat alleen om de bodem van de steenkorven te bedekken zodat we daarna alles goed kunnen afstellen en het “echte” vullen kan beginnen.
Bij voorbaat bedankt voor de medewerking!
De havencommissie

NB Dankzij een groot aantal vrijwilligers kon nog in december gestart worden met het inspannende en tijdrovende werk van het vullen van de steenkorven. Jos Koot legt de 1ste steen.


Klik HIER voor een overzicht van de werkzaamheden 1ste fase in 2016

Terug naar Archief 2016