Renovatie camperplaats 2017                                                                                                 Piet Maartense

Onze Camperplaats De Punt is grondig gerenoveerd en telt nu 24 plaatsen: 8 op een stenen ondergrond en 16 door schanskorven gemarkeerde plaatsen op grind. Dit was wel een zeer grote en zware winterklus die gelukkig met man en macht geklaard is. Nadat begin december het terrein was opgeruimd en leeg gemaakt hebben de mannen van Erkelens Grondwerken het terrein geëgaliseerd en voorbewerkt met het maken van gleuven waar de schanskorven in geplaatst moesten worden. U begrijpt dat dit allemaal niet kon gebeuren na het nodige denk- en voorbereidingswerk van de havencommissie. 

22 DSC_4921 wrkvoorbereiding-2.jpg
voorbereiding, voortgangscontrole en uitvoering

Die had ook al gezorgd voor het aanleveren van 23 korven, totaal 122 m lang, en voor het leveren van 60 ton grijze Doornikse kalksteen. En wat te denken van het aanleggen van het elektriciteitsnet: een PVC-leidingsysteem met daarin 800 m grondkabel voor alle Euro-contactdozen en de verlichting op een tiental korven. Ook dat is uiteraard tevoren uitgedacht, materialen besteld en voorbewerkt: De 10 “paaltjes” waarop een en ander gemonteerd wordt zijn weliswaar kant en klaar te koop maar dan moet je wel diep in de buidel tasten. Met de nodige creativiteit en inventiviteit (en zeker ook met hard werken) zijn we nu met eigengemaakte “paaltjes” voor ¼ van de prijs klaar.

Op 3 december is gestart met het grondwerk, uitgevoerd door Erkelens Grondwerken, en zijn de korven volgens tekening geplaatst.

09 IMG_2043-2.jpg
Erkelens aan het werk

21 IMG_2062-2.jpg
de korven zijn geplaatst

De volgende stap was het leggen van het leidingwerk en het trekken van de ellektriciteitskabels. Er is total 800 meter kabel ingetrokken! Daarna zijn de korven meer nauwkeurig geplaatst en was het "vullen" aan de beurt.

35 IMG_2098-2.jpg
800 m kabels trekken

40 IMG_2068-2.jpg
en die stenen moeten in de korven 

Op 10 december verscheen de eerste (grote) groep stenenvullers ten tonele. In 1ste instantie werd begonnen met het handmatig “neerleggen” van de stenen om tot een zo glad en volledig mogelijke vulling te komen. Maar als snel werd Jos Koot met de trekker ingezet om tot een snellere werkwijze te komen. Ook werden er gevulde kruiwagens boven de korven omgekeerd waarmee het vullen in een rap tempo verder ging.

41 IMG_2073-2.jpg
handmatig korven vullen ….

55 IMG_2116.jpg
 ….. en meer mechanisch vullen

Het gezegde "Vele handen maken licht werk” was zeker van toepassing op het vullen van de korven. Op de oproepen om mee te werken werd op een geweldige manier gehoor gegeven. In de 1ste ronde ca. 20 man, de 2de ronde was iets rustiger, ca. 10 man en de 3de ronde bracht maar liefst ca. 25 man op de been. Daarme was de kous ook af en het grootste werk gedaan. Gedaan door verenigingsmensen met het hart op de juiste plaats: een 3-werf applaus voor de leden van WV De Merwede. Gebleken is dat de vereniging leeft en dat als het nodig is de leden klaar staan. Allemaal hardstikke bedankt!

Maar daarmee was het werk nog niet klaar: het sluiten van de korven, het plaatsen van de elektrazuilen en het monteren van de contactactdozen en verlichtingsornamenten moest nog plaats vinden. Dat is allemaal nog in de maand januari en begin februari afgewerkt

51 IMG_2100-2.jpg
plaatsen van de zuiltjes

 61a IMG_2129 sluiten korven-2.jpgsluiten van de korven

 

62 DSC_4912 montage-2.jpg
montagewerkzaamheden

63 DSC_4913 montage-2.jpg
montagewerkzaamheden

Begin februari zijn de korven nagericht en laatste korven afgevuld en gesloten en er is nog wat grondwerk gedaan. Jan-Willem Erkelens heft nog 2 maal een flinke lading grind gebracht en verspreid met inspanning van de zaterdagse werkploegen. Het gehele terrein is nu goed bedekt en heeft een fraai aanzicht gekregen. En toen de finishing touch: gezeten op een stoeltje onder een dekzeil en met een terrasverwarmer op zich gericht heeft Ben de Laat de laatste hand gelegd aan de renovatie van de camperplaats. Alle contactdozen en de verlichtingsornamenten zijn aangesloten waarmee iedere camperplek een stroomvoorziening van 10 A heeft met een eigen aardlekschakelaar. Op zaterdag 18 februari, ruim vóór de voorziene datum, waren alle werkzaamheden afgerond en deed ‘s avonds de verlichting z’n feestelijke schijnsel stralen. Een knap staaltje werk waarvoor alle waardering voor velen op z'n plaats is!

71 DSC_5068-2.jpg nieuwe schakelkast

72 DSC_5067-2.jpg
de laatste hand

De officiële heropening van de camperplaats zal op 13 mei plaats vinden. Dit in combinatie met de 1ste viering van ons 85-jarig bestaan als watersportvereniging en het jaarlijkse traditionele visjes bakken. We hopen er een mooi feest van te maken!

 68 IMG_2154.jpgoverdag klaar ….

75 DSC_5091-2.jpg
… en ’s avonds klaar!

NB Op de website zijn meerdere fotoreportages van de werkzaamheden gepubliceerd. Een klus waar we met trots op terug mogen kijken!


Klik HIER voor een fotoreportage van de werkzaamheden


Terug naar Archief 2017