Fietstocht 7 april 2019                     Piet Maartense

Jos Koot en zijn organisatieteam moeten gedacht hebben: als we iets organiseren moeten we het goed doen en dus moet het weer ook goed zijn. En het weer was goed! Een van het begin tot het eind stralende lentedag die voor een fietstocht niet beter kon zijn. Of moeten we toch nog iets te mopperen hebben over de later in de middag opstekende wind die voor de niet-elektrische deelnemers toch wel een beetje roet tussen de trappers strooide.

Om halftwaalf vertrokken we en na ruim 100 meter zat het fietsen er alweer op. Het zit de bootjesmensen in het bloed en er werd voldaan aan de verenigingsspreuk: “navigare necesse est”, er moet gevaren worden! En dus stapten we welgemoed op de gereserveerde watertaxi die ons met gezwinde spoed naar Werkendam bracht. 

Toen ontkwamen we toch niet aan de gestelde opdracht: gefietst moet er worden! Langs de Werkendamse haven sloegen we rechtsaf de Biesbosch in en we reden een heerlijk stuk richting de Kop van ’t Land en door over de Spieringsluis naar de eerste pauzestop. Na ca. 12 kilometer, de vaarmijlen niet meegerekend, belandden we niet op het terras van een restaurant maar gewoon op een parkeerplaats waar de eigen catering volledig opgetuigd voor ons klaar stond. Hans en Marjan de Boon en Henk Bruiser hadden een menukaart opgesteld met daarin opgenomen een aperitief van limonade, bier en witte wijn waarbij genoten kon worden van broodjes met warme worst.

Inderdaad, de drankjes aangenaam gekoeld en de worstjes goed op temperatuur. Tussendoor werden Marsjes, Zwickers en suikerhartjes uitgedeeld om de energiemeter weer op de hoogste stand te krijgen. Uitstekend verzorgd!

DSC_0784a-2.jpg DSC_0788a-2.jpg

De volgende stop bracht ons naar de parkeerplaats van het Biesboschmuseum voor een plaspauze. Nogmaals werd het suikergehalte op het vereiste niveau gebracht en we konden weer verder. Echter werden we in de supervlakke Noordwaard verrast door een stevige tegenwind die alleen maar in sterkte toenam. De energievretende wind werd nog eens geholpen door een grote hoeveelheid steile bruggen die bij de niet-elektrische rijders de tong uit de mond deed hangen. Met dappere inspanning en steeds roder wordende hoofden ging het over de Biesboschsluis richting Werkendam waar we op de rivierdijk vrolijk konden zwaaien naar de Kimi, met David en Annemiek van de zon en het water genietend.

Een laatste inspanning die van ons werd gevergd was de Gorcumse brug die na 40 kilometer fietsen leidde naar de veilige thuishaven. Aldaar had het onze  penningmeester, Bram Mollet (met als rugdekking het aantal bezoekende camperaars), behaagd ons een paar drankjes aan te bieden zodat we op het terras van een welverdiende rust konden genieten. Intussen had Bart niet stil gezeten en om kwart over vijf luidde de bel voor het diner dat door Esther en Leida met zwier aan tafel werd geserveerd. We hebben genoten van een goed verzorgde en smakelijke dis met een keuze uit saté of schnitzel. 

Ook hier weer hulde aan de organisatie die namens de deelnemers uitgesproken werd door Piet Maartense. Het leverde voor de organisatoren en de crew van het Botenhuis een stevig applaus op. Jos Koot besloot de fantastische dag met een toespraak die voor volgend jaar een belofte inhield: de binnenstad van Gorcum bezoeken waar we op diverse adressen gastvrij ontvangen zullen worden! We kijken er nu al naar uit!


Klik HIER voor een complete fotoreportage van de fietstocht

en/of bekijk de video hieronder!


Terug naar Archief 2019