Startvlotje en lasersteiger                                        Hans de Boon              

Zomer 2018  was een uitermate mooie zomer die in jaren niet was voorgekomen. De vrijdagavondwedstrijden waren mede door die mooie avonden een groot succes en werden zelfs uitgebreid naar veertien wedstrijdjes i.p.v. de gebruikelijke zes.

Het idee was daarom ook om dit in 2019 door te zetten; erg leuk idee maar die twee grijze mannen zitten wel op dat vlotje en soms is het best koud, hoewel een (alcoholvrij) wijntje een hoop goed maakt, om te starten en te finishen.

De zeilers daarentegen hebben allemaal wet-suits aan, zijn druk bezig en ervaren geen kou; dus er moest iets geregeld worden. Beide (grijze) heren togen naar Zeilmakerij v/d Werf  in Made met het verzoek om een mooi tentje te maken voor zeer weinig (we blijven tenslotte marktkoopman en vertegenwoordiger).  Hr. v/d Werf sr. kwam tenslotte met een mooi voorstel: er moest wel zeer groot zijn reclame op (wat ons niet uitmaakte, toch ?!) want hij zag de humor er wel van in en besefte ook dat hij heel wat klanten bij WV De Merwede heeft. Hij zou iets moois maken in de  "verloren " uurtjes! Kortom 2 weken later belde hij op om het zeiltje te komen halen; dat verraste ons toch wel hoe snel het klaar was, want wij hadden het metalen frame nog niet klaar. Te druk met andere werkzaamheden, zoals het laservlot, maar ook dat was snel gefikst en het zeil gepast (zie bijgaande foto): de heren zitten nu droog en uit de wind, we zijn tenslotte ook geen 22 meer ??!!

Wel een verzoek: indien u een nieuw zeil of dekzeil, sprayhood, etc. nodig heeft, denk aan onze sponsor v/d  Werf  Zeilmakerij te Made.

Ja, en dan de lasersteiger; daar is veel over te doen geweest, alle wijze mannen aan de stamtafel wisten het beter, je moet zo, je moet dit, maar helpen om het in orde te maken viel wat tegen.

Uiteindelijk in overleg met Martin Visser een constructie uitgevonden om meer drijfvermogen te krijgen met onze oude drijvers om de kosten zo laag mogelijk te maken. Eerste week maart gingen we aan het werk met  Andreas, Wieke, Ruby, Jos, Hans, Christof en Stein om alles los te koppelen, drijvers ertussen en weer vast te bouten.

Eind maart de platen er weer op en vast zetten met een stootbalk zodat de trailertjes er niet afrollen. Ik kan u vertellen een hele klus, maar blij dat het nu eindelijk klaar is. Er staat weer een andere klus te wachten, het vernieuwen van de lantaarnpalen op de steigers, maar daar hebben we de hulp van de zaterdagwerkploegen bij nodig en een tweetal elektromonteurs?!

En pasant werd het uiteinde van de D-steiger dwars verlengd met een fraai stuk steigerwerk. Daarmee is een mooie verruiming van de passantensteiger verkregen.


Terug naar Archief 2019