De Merwede Jeugd Zeilers                                               embleem.jpg                              

Voor de zeillessen van 2023 kunt u al inschrijven!

Voor de jeugd tussen 6 en 16 jaar biedt Watersportvereniging “De Merwede” ieder jaar een geheel verzorgde jeugdzeil opleiding. Ongeveer 90 cursisten volgen gedurende 10 zomeravonden of zaterdagochtenden iedere week een zeilcursus in de vluchthaven te Gorinchem. Echte zeilcracks leren beginners en gevorderden zeilen in open zeilbootjes (Optimist, Splash of Valk). Dit doen wij onder de naam: Merwede Jeugd Zeilers (MJZ).

foto 01.jpg

De MJZ bestaat al vanaf 1994. Binnen de gehele regio zijn wij de enige mogelijkheid voor de jeugd om spelenderwijs kennis te maken met de zeilsport! Al meer dan 500 kinderen weten door onze activiteiten hun weg te vinden in water sportend Nederland. Zij leren zelfstandig zeilen volgens een gedegen programma waarbij plezier op het water voorop staat. De wat grotere kinderen kunnen daarna vaak probleemloos een zeilboot huren bij verhuurbedrijven.

De MJZ draait op een team van actieve vrijwilligers; we vinden het leuk als ouders betrokken zijn bij de cursus. Onze boten zijn van prima kwaliteit; o.a. door de sponsoring die wij ontvangen uit het bedrijfsleven zijn wij in staat om jaarlijks een deel van onze vloot te vernieuwen. Voor de gevorderden hebben wij de beschikking over een Valk waarin je kennis maakt met het meermans zeilen. Wil je vooral zelf sturen en lekker hard dan is de Splash jouw boot om sportief te leren varen.

Zes keer per week zijn de verrichtingen te volgen in de vluchthaven te Gorinchem. De cursus begint half mei met een cursus “omkantelen” in het Caribabad. De cursus is meestal snel volgeboekt dus het is handig om ruim voor 1 april (sluitingsdatum) in te schrijven.

 collage 1.jpg

 

Informatie Jeugdzeilcursus WV De Merwede.

Kenmerken van de cursus:

  • We varen in een tiental moderne zeilbootjes (Optimisten) van de vereniging. Voor oudere kinderen en kinderen met meer ervaring worden ook de Splashes en Valken ingezet.
  • Kerndoel is: het leren van de beginselen van het zeilen onder goede begeleiding; veiligheid en plezier staan voorop.
  • Je vaart één keer per week ( ma-, di-, wo- of do-avond of zaterdagmorgen).
  • Per les zijn er tenminste twee instructeurs (waarvan 1 gedurende de hele cursus aanwezig).
  • De lessen vinden plaats in de vluchthaven van Gorinchem (jachthaven De Merwede).
  • De vrijwillige instructeurs hebben ruime ervaring in het lesgeven voor het zeilen en hebben de beschikking over een snelle begeleidingsboten, een start- en finishvlot en een instructieonderkomen.
  • Er is een goed instructieboek om thuis alvast wat droog te oefenen.
  • Je krijgt een certificaat na deelname cursus.

Start

De cursus gaat van start met een gezamenlijke les in het Caribabad te Gorinchem . Hier maken de meeste deelnemers voor het eerst kennis met de zeilbootjes zodat er zonder vrees op het echte water kan worden gestart.

Lesdagkeuze: Geef aan op welke dag het je het beste uitkomt om te lessen. Wij maken een zo goed mogelijk schema waarbij aan zoveel mogelijk wensen kan worden voldaan. Afstemming zal altijd plaatsvinden.

Kosten: € 80,00 per deelnemer (inclusief cursusboek). Te betalen na het toelatingsbericht en vóór de eerste les. U ontvangt hiervoor een mailbericht met een betalingsverzoek. (overige gevallen: storting op rek: NL17 INGB0 004310976 t.n.v. MJZ).

Leeftijd: De cursus is voor kinderen van 6 t/m 11 jaar (jongere kinderen alleen in overleg).

Verplicht: zwemdiploma, reddingsvest; deelname aan de cursus is voor eigen risico.

Vervolglessen: In de MJZ boten en open eigen bootjes wordt ook gevorderden les gegeven onder de noemer MJZ 2.0. Voor deze lessen geldt dat aanmelding in overleg gaat; de instructeurs schatten het niveau in en bepalen wie er in dat jaar wordt toegelaten tot het 2.0 zeilen. De 2.0 lessen worden meestal afwisselend gegeven op vrijdagmiddagen, zaterdagmiddagen en zondagen. De 2.0 zeilers helpen natuurlijk ook mee bij de zwembadles.

collage 2.jpg

Overige activiteiten: Vanuit de MJZ wordt gedurende het jaar nog veel meer georganiseerd en we hebben daarmee een enthousiaste groep kinderen op de been. Denk hierbij aan Nieuwjaarsgames; kinderbingo; jeugd blauwe wimpel en natuurlijk het geweldige MJZ Zeilkamp!

Inschrijven: Wil je meedoen schrijf je dan in via de menuknop "Inschrijven Jeugdzeilcursus".

Er is een beperkt aantal plaatsen. Inschrijving vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Dus reageer snel! Na ontvangst van je inschrijving, ontvang je zo spoedig mogelijk bericht. Je inschrijving dient uiterlijk op 1 april a.s. te zijn ontvangen.

Vragen: Heb je nog vragen, mail dan naar mjz@wvdemerwede.nl. Voor actuele informatie kun je ook altijd terecht op onze facebook pagina.